logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Otkupna vrijednost police životnog osiguranja

27/03/2012

Željeli biste raskinuti policu životnog osiguranja, ali ne znate što je to otkupna vrijednost police životnog osiguranja.

Željeli biste raskinuti policu životnog osiguranja, ali ne znate što je to otkupna vrijednost police životnog osiguranja.

Naime, ugovaratelj osiguranja, koji ima zaključen ugovor o osiguranju, odnosno policu životnog osiguranja, ima pravo da, pod određenim uvjetima navedenim u ugovoru o osiguranju, zatraži od osiguratelja isplatu otkupne vrijednosti police životnog osiguranja. Otkupna vrijednost police životnog osiguranja je vrijednost koju polica životnog osiguranja ima u trenutku kad ugovaratelj osiguranja zatraži isplatu police. Otkupna vrijednost police se određuje na temelju Tablica otkupnih polica. Kod nekih osiguravajućih kuća za police osiguranja s jednokratnom uplatom premije otkup je moguć ako je protekla jedna godina osiguranja. Kod osiguranja prema cjeniku s godišnjim plaćanjem premije, otkup osiguranja je moguć ako su od početka osiguranja protekle najmanje tri godine i ako su za to razdoblje plaćene sve premije. Otkupna vrijednost ne odgovara iznosu plaćenih premija. Ona se izračunava na osnovu ponuđene osigurateljne zaštite i pripadajućih troškova prema važećim propisima i tehničkim osnovama osiguranja.

Osiguravajuće kuće odobravaju otkup police osiguranja po odredbama općih uvjeta i kriterija za otkup navedenih u ugovoru. Kako biste saznali kolika je otkupna vrijednost police i ispunjavate li uvjete, najbolje je poslati zahtjev za otkup.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh