logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Otplata kredita prije vremena

26/04/2012

Otplata kredita prije vremena može se izvršiti u svakom trenutku, ali treba imat na umu isplativost ovisno u kojem trenutku zatvarate kredit.

Otplata kredita prije vremena može se izvršiti u svakom trenutku, ali treba imat na umu isplativost ovisno u kojem trenutku zatvarate kredit.

Prijevremena otplata kredita može se obaviti u bilo kojem trenutku otplate kredita, samo treba imati na umu da postoje razlike ovisno u kojem trenutku zatvarate kredit. Što znači da je prijevremena otplata kredita isplativija na početku otplatnog razdoblja budući da se tada anuitet većinom sastoji od kamate, a manjim dijelom od glavnice. Ranijom prijevremenom otplatom kredita ćete u konačnici otplatiti puno manji iznos kamata te će ukupni trošak kredita koji treba platiti biti značajno manji, što znači da kasnije zatvaranje kredita je neisplativo. Za prijevremenu konačnu otplatu mogu se iskoristiti i sredstva depozita, novčani i investicijski fondovi te sredstva isplaćena temeljem police osiguranja, ako su instrument osiguranja po kreditu.

Podsjetimo da se naknada za prijevremeno vraćanje kredita više ne plaća, ali to se odnosi samo na kredite isplaćene od 1. siječnja 2010. godine.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh