logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Otvaranje firme za 10 kuna, j.d.o.o. osnivanje

14/03/2013

Čuli ste da se može otvoriti firma za samo 10 kuna, ali ne znate koji je postupak za otvaranje firme za 10 kuna, odnosno osnivanje j.d.o.o.

Čuli ste da se može otvoriti firma za samo 10 kuna, ali ne znate koji je postupak za otvaranje firme za 10 kuna, odnosno osnivanje j.d.o.o. Izmjenama Zakona o trgovačkim društvima pored društva s ograničenom odgovornošću uvela se mogućnost osnivanja jednostavnog d.o.o (J.D.O.O.) koji ima većinu obilježja d.o.o.-a.

Onaj tko odluči otvoriti tvrtku na ovaj način prvo mora kod javnog bilježnika odabrati ime tvrtke, te popuniti jedan obrazac i potpisati izjavu o nepostojanju dugova. Trošak javnog bilježnika iznosi 547,50 kuna.

Uz odabrano ime i dokumentaciju napravljenu kod javnog bilježnika, u banci se otvora račun nove tvrtke, uplati temeljni kapital i plate sudske pristojbe za upis i upis osnivanja (60 kuna), te naknada Narodnim novinama za objavu oglasa (200 kuna). Potom se dokumentacija i potvrde o uplati predaju javnom bilježniku koji kroz sustav hitro.hr upisuje JDOO u sudski registar. Alternativa je osobno odnijeti dokumentaciju i potvrde na sud ili poslati poštom. Ukupan trošak iznosi 807,5 kuna plus temeljni kapital (817,5 kuna). 

Dokumentacije za JDOO:
- prijava za upis osnivanja,
- zapisnik o osnivanju,
- popis članova društva,
- ovjereni potpis člana uprave,
- dokaz o uplati temeljnog kapitala, sudske pristojbe,
- potvrde o uplati za objavu u Narodnim novinama,
- izjave o nepostojanju nepodmirenih dugovanja – čl. 40.a Zakona o sudskom registru.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh