logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Otvaranje računa u banci – razlika između tekućeg i žiro računa

16/08/2011

Otvaranje računa u banci ovisi i o namjeni za koju vam račun treba. Naime, postoji razlika između tekućeg i žiro računa stoga prema potrebi i otvorite račun.

Otvaranje računa u banci ovisi i o namjeni za koju vam račun treba. Naime, postoji razlika između tekućeg i žiro računa stoga prema potrebi i otvorite račun.

Svaka banka prema svom pravilniku ima određene uvjete za otvaranje računa. U principu tekući račun koristit se za primitak neoporezivih prihoda, primjerice, mjesečne plaće, mirovine, stipendije odnosno prihoda za koje nije nužno prijavljivanje poreza na dohodak.
Dok, žiro račun mogu otvoriti sve osobe koje s osnove obavljanja trajne ili povremene djelatnosti ostvaruju prihod putem obrta, slobodnog zanimanja, poljoprivrede i šumarstva te drugih samostalnih djelatnosti u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak.

Dakle, ako imate honorarni posao za primanje naknade otići ćete u banku i otvoriti žiro račun, a ako ste zaposleni i primate mjesečnu plaću onda ćete otvoriti tekući račun.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh