logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Pitanja za poslovni razgovor

28/12/2012

Pozvani ste na razgovor na posao i kako bi sve prošlo bez većih iznenađenja i nesnalaženja, potrebno je se dobro pripremiti. Osobito treba saznati koja su najčešća pitanja za poslovni razgovor.

Pozvani ste na razgovor na posao i kako bi sve prošlo bez većih iznenađenja i nesnalaženja, potrebno je se dobro pripremiti. Osobito treba saznati koja su najčešća pitanja za poslovni razgovor.

U pripremu je uključena dobra informiranost o tvrtki u koju smo pozvani, dobra samoprezentacija, pripremljenost na provjeru znanja, vještina i vaše motiviranosti. Jedan od ključnih stavki svakog intervjua za posao svakako su uobičajena pitanja na koja poslodavci obraćaju veliku pozornost. Pitanje na koje će vas sigurno tražiti odgovor je da se predstavite i kažete nešto o svom obrazovanju i dosadašnjoj karijeri. Ovo je uvodno, ali ujedno i najvažnije pitanje koje otkriva vašu sposobnost prezentacije, jasnoću izlaganja, govor, gestikulaciju, eventualne poštapalice u govoru i slično.

Jedno od važnih pitanja koje zanima poslodavca je to zašto bi zaposlio baš vas i čime biste konkretno doprinijeli njihovoj radnoj organizaciji. Vrlo je važno pripremiti se na ovo pitanje te istaknuti kvalitete koje imate i koje ste stekli na prethodnim radnim mjestima te kako biste doprinijeli i utjecali na produktivnost tvrtke na čiji natječaj za posao ste aplicirali zamolbom. Poslodavce često zanima i to koliko ste ambiciozni pa je tako na razgovoru na posao aktualno pitanje gdje se vidite za pet godina ili što očekujete od radnog mjesta za koje se natječete.

Istaknite kakav biste posao sada željeli raditi i kako biste željeli napredovati do određene pozicije, a koja je na neki način povezana s poslom na koji ste se sada prijavili. Pokažite poslodavcu da ste ambiciozni i da iz svakog posla, koji radite, uvijek naučite nešto novo i korisno što će vam pomoći na putu prema vašem krajnjem cilju.

Osim toga, pitanje o vašim slabim i jakim stranama, tj. vrlinama i manama, također je jedno od češćih pitanja koja se mogu čuti na razgovorima za posao. To su trik pitanja i ako ste zaista doživjeli neki poslovni neuspjeh ili imali neku manu, nemojte se bojati to iskreno reći, a zatim možete istaknuti kako ste problem riješili, što ste naučili iz svog ponašanja. O vrlinama je lakše govoriti pa istaknite upravo one vrline koje bi vam koristile u snalaženju i obavljanju posla za koji se natječete.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh