logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Plaćanje poreza na auto, godišnji porez na automobile

03/04/2012

Kupujete rabljeni ili novi auto sigurno vas zanima plaćanje poreza na auto, te koliko iznosi godišnji porez na automobile.

Kupujete rabljeni ili novi auto sigurno vas zanima plaćanje poreza na auto, te koliko iznosi godišnji porez na automobile.

Porez na cestovna vozila plaća se 5% na osnovu kataloške vrijednosti, ovisno o marki i starosti vozila. Porez je potrebno platiti u roku od 15 dana od sklapanja ugovora. Prilikom plaćanja poreza porezni referent ovjerava original kupoprodajnog ugovora. Da podsjetimo, obveznik Poreza na cestovna motorna vozila su fizičke i pravne osobe koje su u posjedu osobnog automobila ili motocikla do 10 godina starosti. Pri promjeni vlasništva cestovnog motornog vozila tijekom kalendarske godine novi vlasnik ne plaća porez na cestovna motorna vozila ako je taj porez bio utvrđen prijašnjem vlasniku. Ako je tijekom kalendarske godine nabavljeno novo motorno vozilo, vlasnik toga vozila plaća godišnji porez umanjen za dio godine prije nabave vozila. Primjerice, ako je snaga motora do 55 kw, starost vozila 2 godine iznos poreza je 300 kuna, za starost vozila od 2 do 5 godina taj iznos je 250 kuna, a za starost vozila od 5 do 10 godina iznos poreza 200 kn.

Ako je snaga motora od 55-70 kw, tada za starost vozila od 2 god. iznos poreza je 400 kn, od 2-5 godina je 350 kn, dok za starost od 5-10 godina plaćate 250 kn, a ako je snaga motora preko 130 kw, tada za starost vozila do 2 godine plaćate 1500 kuna, od 2-5 godina starosti platit ćete 1200 kn, a od 5-10 godina 1000 kn godišnje.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh