logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Plaćanje računa bez provizije i režije za stan

08/08/2011

Režije za stan su ono neizbježno što nas svaki mjesec čeka. Plaćanje računa bez provizije jedan je od najboljih načina uštede.

Režije za stan su ono neizbježno što nas svaki mjesec čeka. Plaćanje računa bez provizije jedan je od najboljih načina uštede.
Postoje različiti načini plaćanja računa, primjerice, putem trajnog naloga, putem internetskog bankarstva, na blagajnama Fine, blagajnama banaka, Hrvatske pošte, Konzuma…. Svaka poslovnica ima svoju tarifu za obračun naknada. Stoga dobro se raspitajte i odaberite mjesto i način plaćanja računa tamo gdje je najpovoljnije i mjesečno možete uštedjeti i do, primjerice, 50 kuna, što je godišnje 600 kuna ovisno o iznosu računa koje plaćate.
Odlučite li se na plaćanje režija u bankama ili Fini, pogledajte na njihovim internetskim stranicama koliko im iznosi tarifa za obračun naknada i uštedite si hodanje i čekanje u redovima. Naime, u Hrvatskoj poštanskoj banci ukoliko s izdavateljem računa nije zaključen ugovor kojim se uplatitelja oslobađa naknade za naplatu računa, korisnici za obavljena plaćanja računa plaćaju naknadu prema cjeniku usluga HPB u visini od najmanje 5 kuna, a najviše 80 kuna. Dok u Fini naknada iznosi 4,60 kuna po uplati za iznose do 474,23 kune, a najviša naknada je 75 kuna. No, naknada se ni u Fini postoji popis tvrtki s kojima a Fina ima sklopljene ugovore o oslobođenju od plaćanja naknade za uplate građana
Prilikom plaćanja računa trebate paziti i na to da ako plaćate, primjerice, debitnom karticom da uz proviziju na račun platite i proviziju za plaćanje karticom.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh