logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Podno grijanje – savjeti za podno grijanje

30/06/2014

O prednostima i manama podnog grijanja potrebno je dobro razmisliti prije konačne odluke o postavljanju takvog grijanja.

Podno grijanje jedna je od načina ugrijavanja prostorija kojem ljudi pridodaju sve više pažnje. Kod podnog grijanja ne vide se cijevi po zidu i nema radijatora, već se cijeli sustav nalazi ispod laminata ili pločica. Ovakav način vrlo je pogodan, jer je potrebna manja temperatura u sustavu kako bi se zagrijala prostorija, iz razloga što topli zrak ide od poda prema gore.

Podno grijanje može biti izvedeno na vodu ili struju. Kod onog na struju nema opasnosti od istjecanja vode iz sustava, ali ipak postoji opasnost od požara ili ukoliko se na podu nalaze keramičke pločice – one mogu ispucati. Kako temperatura u podnim cijevima nebi smjela biti veća od 27 °C (da ne dođe do pucanja i uništavanja parketa, laminata ili pločica), ne preporuča se ovakav način grijanja ukoliko zidna izolacija nije dobra, te ako se na taj način gubi puno topline.

Velika prednost podnog grijanja je ravnomjerno raspoređena temperatura po cijeloj prostoriji, topao i suh pod što je vrlo pogodno za kupaonice, a estetski je puno prihvatljivije jer nema cijevi po zidovima i radijatora. No kako god to lijepo zvučalo, podno grijanje ima jednu veliku manu, a to je što se vrlo sporo grije, a temperatura od 24 °C u cijevima daje tek 20 °C na podu, a ako već imate podno grijanje očekuje se da će pod biti topao većinu vremena.

Odluka za ovakav način zagrijavanja prostorija ovisi o zahtjevima i mogućnostima pojednine osobe, s obzirom na prednosti i mane, potrebno je dobro razmisliti prije konačne odluke.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh