logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Porez na dobitak na lutriji

07/05/2012

Ukoliko ste sretnik koji je osvojio dobitnu srećku na lutriji, imajte na umu da ćete morati platiti porez na dobitak na lutriji.

Ukoliko ste sretnik koji je osvojio dobitnu srećku na lutriji, imajte na umu da ćete morati platiti porez na dobitak na lutriji.

Dakle, pri isplati dobitka sudionik predaje dobitnu srećku na prodajnom mjestu Hrvatske Lutrije, tako da se nedvojbeno može provjeriti sadržaj srećke koji treba biti istovjetan s podacima zapisanim na neizbrisivom mediju Priređivača, nakon provjere dobitak isplaćuje u manjen za porez. Od 1.1.2010. godine na sve pojedinačne dobitke, dobitnik plaća porez sukladno članku 18 Zakona o igrama na sreću. Porez na dobitke plaća se po stopi od 15% na dobitke iznad 30.000,00 do 500.000,00 kuna, a po stopi od 20% na dobitke iznad 500.000,00 kuna.

Porez na dobitke obračunava se i naplaćuje pri isplati dobitka, a obračun i uplatu obavlja Hrvatska Lutrija.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh