logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Poslovno oblačenje i odjeća za posao

25/04/2012

Odjeća za posao mora biti prilagođena svakom pojedinom poslu. Postoje određena pravila za poslovno oblačenje, pritom treba imati na umu da se svakodnevna odjeća razlikuje od odjeće za posao.

Odjeća za posao mora biti prilagođena svakom pojedinom poslu. Postoje određena pravila za poslovno oblačenje, pritom treba imati na umu da se svakodnevna odjeća razlikuje od odjeće za posao.

Većina se tvrtki još oslanja na to da zaposlenici sami znaju granicu dobrog ukusa u svakodnevnom odijevanju za posao, ipak neke poslovne organizacije imaju pravilnike o odijevanju (dress code) kojih se zaposlenici moraju pridržavati, najbolji primjer su banke. Uredska moda je klasična, stroga i definirana, ipak to vrijedi samo za određene poslove. Ako nije strogo definiran dress code, tada možete poslovno odijevanje prilagoditi situaciji i poslu. Ukoliko znate što vas taj dan očekuje na poslu odijevanje prilagodite tome. Ako ćete radni dan provesti za stolom možete doći ležernije odjeveni, što naravno ne znači da ćete doći u trenirci i tenisicama. 

Eventualno, traperice možete kombinirati s košuljom ili sakoom. Ako imate neki važan sastanak ili primate klijente bolji izbor je odijelo, dopunite sa nekim detaljem koji će odavati osobnost, ali koji neće biti prenapadan.
Što se tiče obuće, ako je radno okruženje tradicionalnije najbolji izbor su zatvorene cipele, s petom ili ravne. Na radnom mjestu nikako nije primjereno odjenuti mini suknje, majice sa velikim dekolteima, čipkaste i mrežaste čarape, vrtoglavo visoke potpetice i slično. Nakit koji odvlači pažnju, bliješti i zvecka je neprimjeren. Važno je odabrati odjeću u vašoj veličini, pa tako hlače ne bi trebale biti preuske, suknje trebaju biti širine i dužine da se može ugodno sjediti u njima, a košulje ili bluze ne bi trebale biti otvorene između dugmeta. Što se tiče muške mode, situacija je jednostavnija. Odijelo ili samo košulja ovisi o poslu i radnom danu.

Osobnost ćete izraziti kroz boju košulje te izbor kravate.  I obavezno uvijek izaberite cipele, tenisice nisu ni u kom slučaju dobar poslovni odabir. 


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh