logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Postupak zatvaranja d.o.o, kako zatvoriti d.o.o.

13/06/2012

Kako zatvoriti d.o.o.? Postoji točno određeni postupak zatvaranja d.o.o., a zatvaranje odnosno prestanku društva prethodi postupak likvidacije, koji je reguliran Zakonom o trgovačkim društvima (ZTD).

Kako zatvoriti d.o.o.? Postoji točno određeni postupak zatvaranja d.o.o., a zatvaranje odnosno prestanku društva prethodi postupak likvidacije, koji je reguliran Zakonom o trgovačkim društvima (ZTD). 

Likvidacija je postupak u kojemu se poduzima niz mjera koje dovode do prestanka društva. Nakon što društvo donese odluku o prestanku društva potrebno je prijaviti odluku o likvidaciji sudu, potom trgovački sud donosi odluku o upisu otvaranja postupka likvidacije društva u sudski registar. Nakon toga upisa u tvrtku (znači kao dodatak nazivu) društva mora se unijeti dodatak: “u likvidaciji“(npr. umjesto Naziv d.o.o. – Naziv d.o.o. u likvidaciji.). Likvidaciju provode članovi uprave društva koji se nazivaju likvidatori, a imenuju se odlukom donesenom na skupštini društva ili odgovarajućom odredbom društvenog ugovora. Društvo je obvezno priložiti knjigovodstvene i financijsku dokumentaciju, te završiti sve tekuće poslove u društvu, naplatiti potraživanja društva, unovčiti preostalu imovinu i podmiriti vjerovnike.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh