logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Potrošnja plina za grijanje, ušteda plina

25/05/2012

Ušteda plina moguća je jedino ako se regulira potrošnja plina za grijanje. Smanjenje toplinskih gubitaka možemo postići ispravnom izolacijom zidova, podova i stropova, a posebno odabirom kvalitetnih prozora i vrata.

Ušteda plina moguća je jedino ako se regulira potrošnja plina za grijanje. Smanjenje toplinskih gubitaka možemo postići ispravnom izolacijom zidova, podova i stropova, a posebno odabirom kvalitetnih prozora i vrata.

Stoga treba obratiti pažnju da je brtvljenje stakala uredno i nepropusno, da okviri prozora i vrata nisu deformirani, da se zračenje prostorija, posebno zimi, vrši potpunim otvaranjem svih prozora prostorije ali kratkotrajno (do 3 minute), kako se ne bi ohladili zidovi prostorije, već samo izmijenio istrošeni zrak. Isto tako, uštedjeti na plinu možemo ukoliko preko noći u svim prostorijama snizimo temperaturu na oko 15 °C, u prostorijama koje se ne koriste stalno, ili tijekom zimskih praznika kada je smo na zimovanju, treba održavati takvu temperaturu stana, da ne dođe do zamrzavanja instalacija (oko 10 °C). Kako bi prijenos topline sa radijatora na zrak u prostoriji bio što bolji potrebno je izbjegavati svako ograđivanje radijatora namještajem, zavjesama i sl., te izbjegavati sušenje rublja na ogrjevnim tijelima

Za sigurnu i efikasnu potrošnju plina potrebno je osigurati ispravno, potpuno izgaranje plina dovođenjem potrebnih količina zraka za izgaranje, te ispravnim odvodom izgorjelih dimnih plinova, pravilna uporaba te ispravno rukovanje plinskim napravama i ložištima.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh