logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Potrošnja struje kućanskih aparata

01/08/2012

U današnje vrijeme kada treba paziti na svaku kunu, važno je znati na čemu se sve može uštedjeti. Pravilno korištenje i odabir kućanskih aparata može značajno doprinijeti vašem kućnom budžetu jer potrošnja struje kućanskih aparata u kućanstvu iznose oko 20 posto u ukupnoj potrošnji energije kućanstva.

U današnje vrijeme kada treba paziti na svaku kunu, važno je znati na čemu se sve može uštedjeti. Pravilno korištenje i odabir kućanskih aparata može značajno doprinijeti vašem kućnom budžetu jer potrošnja struje kućanskih aparata u kućanstvu iznose oko 20 posto u ukupnoj potrošnji energije kućanstva. Osim struje može se smanjiti i potrošnja vode i plina.

Najveća trošila pri tome su hladnjaci i sušilice rublja. Imajte na umu da pri kupovini novog uređaja razmotrite osim cijene i troškove rada tog uređaja. Često je isplativije kupiti skuplji uređaj, ali koji učinkovitije troši energiju. Pri kupnji novog kućanskog uređaja potražite oznaku razreda energetske učinkovitosti proizvoda, proizvodi su označeni slovima A, B, C, D, E, F, G, uređaji s oznakom A troše najmanje energije, a uređaji sa oznakom AAA razreda su najučinkovitiji. Da biste odredili potrošnju struje kućanskih aparata potrebno je odrediti koliko vremena mjesečno pojedini uređaj radi. Primjerice, neka radi 10 sati dnevno, u mjesec dana to je 30 x 10 = 300 sati. Ako je snaga 2 kW, utrošena energija u mjesec dana je 2 kW x 300 sati = 600 kWh.

Primjerice, prosječna električna snaga za pojedini kućanski uređaj je sljedeća:
- bojler 2000 W
- glačalo 1500-2000 W
- televizor 80 W
- mikser 100 W
- usisavač 1300-1800 W
- el. pećnica oko 2000 W
- hladnjak 120 W (samo kad radi)
- žarulja od 100W – 100W.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh