logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Potrošnja struje u kućanstvu, kako izračunati potrošnju

24/05/2013

Pitate se kako izračunati potrošnju struje u vašem kućanstvu, sada možete i sami u par koraka izračunati kolika je vaša potrošnja struje u kućanstvu.

Pitate se kako izračunati potrošnju struje u vašem kućanstvu, sada možete i sami u par koraka izračunati kolika je vaša potrošnja struje u kućanstvu.

Prije svega utvrdite utrošenu električnu energiju u vremenskom razdoblju npr. mjesec dana. Od stanja brojila sa zadnjim danom u mjesecu oduzmite stanje brojila s početka mjeseca i dobit ćete potrošnju u kilovatsatima (kWh).  Potrošnju koju ste dobili oduzimanjem očitanja pomnožite s jediničnom cijenom kilovatsata (kn/kWh). Tom iznosu pribrojite mjesečnu naknadu za mjernu uslugu i opskrbu. Ukupni broj potrošenih kilovatsati električne energije pomnožite s jediničnom cijenom naknade za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora (kn/kWh).

Ukupni zbroj pomnožite s 1,25 (odnosno dodate iznos PDV-a) i dobivate iznos vašeg mjesečnog računa.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh