logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Pravila ponašanja na internetu

10/01/2012

Kao što postoje pravila ponašanja na poslu, tako postoje i pravila ponašanja na internetu. Što je dozvoljeno, a što nije na internetu? Bilo da je riječ o osobnom ili službenom kontaktu, neka pravila je korisno znati i slijediti.

Kao što postoje pravila ponašanja na poslu, tako postoje i pravila ponašanja na internetu. Što je dozvoljeno, a što nije na internetu?  Bilo da je riječ o osobnom ili službenom kontaktu, neka pravila je korisno znati i slijediti. Pogotovo treba paziti ako tražite posao ili ugovarate suradnju.

Email

Morate biti oprezni kod slanja e-mailova. Nije dozvoljeno slanje spam mailova i ‘lanaca sreće’. Pripazite na komunikaciju u e-mailu, ako poruku samo prosljeđujete nemojte ništa mijenjati u njoj. Prilikom pisanja e-maila ne zaboravite na osnove komunikacije. Pisanje e-maila mora početi i završiti s pozdravom, a na kraju se obavezno i potpišite. Kako biste bili sigurni da ljudi znaju tko ste, uključite liniju ili dvije na kraju poruke s podacima za kontakt. Možete napraviti datoteku s kontakt podacima i uključivati je na kraj svojih poruka, što neki programi rade automatski. Lažno predstavljanje nije dopušteno. Nemojte koristiti velika slova jer ona izgledaju kao da vičete. Ako je potrebno koristite i ‘smileye’ kako biste naglasili ton razgovora, ali pod uvjetom da sami procijenite je li primjereno ili nije poslati ‘smileyje’.

Forumi , blogovi, socijalne mreže

Također nije pristojno koristiti isključivo velika slova, JER VELIKA SLOVA IZGLEDAJU KAO DA VIČETE NA NEKOGA. Uz izuzetak linkova gdje su mogući, HTML se koristi za web stranice, postovi se uvijek šalju kao “običan” (neformatirani ili plain tekst); ranije su se također i e-mailovi uvijek slali kao “plain” tekst, danas se sve više koristi HTML.
Odgovara se tako da se napiše tekst ispod originalnog teksta, ne iznad. Nepristojno je “quotati” (citirati) tuđi cijeli post (ako je velik), i onda napisati jednu kratku rečenicu. U takvom slučaju odreže se skoro cijeli tekst, a ostavlja se samo početak, ili samo kraj, pa onda ide vaš komentar, također, potpis se ne “quota”.

Više možete pronaći na: www.hr-netiquette.org/

Ne šaljite velike količine podataka ljudima koji ih nisu zatražili. I na kraju morate znati da elektronska pošta na internetu nije sigurna


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh