logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prednosti leasinga i prednosti kredita – kredit ili leasing

25/04/2012

Kupujete primjerice automobil te vas zanima koji način otplate je povoljniji kredit ili leasing. Koje su prednosti leasinga, a koje su prednosti kredita.

Kupujete primjerice automobil te vas zanima koji način otplate je povoljniji kredit ili leasing. Koje su prednosti leasinga, a koje su prednosti kredita.

Dok kredit predstavlja ustupanje određene svote novčanih sredstava od strane primjerice banke nekoj osobi uz obvezu da ih vrati u dogovorenom roku i plati pripadajuću kamatu. Leasing je poseban oblik financiranja koji se zasniva na ideji da je objekt leasinga bolje koristiti nego kupiti. Leasing omogućuje korisniku da neku opremu ili automobil dobije na korištenje za vrijeme koliko mu je potrebna, umjesto da ju kupi na kredit.
Za fizičke osobe kupnja na kredit je u pravilu povoljnija od leasinga za iznos poreza na dodanu vrijednost na kamatu. Financiranje putem financijskog leasinga vrlo je slično financiranju putem kredita. Stoga će izbor između ove dvije opcije ovisiti o visini kamatne stope koju zaračunava banka, tj. leasing društvo (kamata koju zaračunavaju leasing društva obično su viša od kamate u bankama). Sa stajališta vlasništva najbolji je kredit budući da vlasništvo odmah prelazi na korisnika kredita.

Kod financijskog leasinga vlasništvo nad predmetom leasinga prelazi na korisnika leasinga najčešće na kraju razdoblja leasinga, dok kod operativnog leasinga vlasništvo uopće ne prelazi na korisnika leasinga.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh