logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prenamjena stambenog u poslovni prostor

26/04/2012

Ukoliko želite stambeni prenamijeniti u poslovni prostor, ovisno o djelatnosti kojom se bavite, provjerite da li je prenamjena stambenog u poslovni prostor uopće potrebna.

Ukoliko želite stambeni prenamijeniti u poslovni prostor, ovisno o djelatnosti kojom se bavite, provjerite da li je prenamjena stambenog u poslovni prostor uopće potrebna.

Naime, za neke djelatnosti to uopće nije potrebno, u svakom slučaju potrebno se obratiti u nadležni ured opće uprave za gospodarstvo i zatim, po potrebi, u ured nadležan za izdavanje građevinskih dozvola, kako biste saznali trebate li prenamjenu. Ukoliko je ipak potrebna prenamjena, trebati ćete angažirati geodetu i započeti postupak za prenamjenu nekretnine iz stambenog u poslovni prostor. Za neke je djelatnosti potrebna cjelokupna nova dokumentacija, od lokacijske i građevinske dozvole, novog elaborata, uporabne dozvole te zahtjeva za utvrđivanje minimalnih tehničkih uvjeta. Također, prenamjena mora biti u skladu s prostornim planom za određeno područje. Navedeno se dokazuje potvrdom županijskog ureda nadležnog za izdavanje građevinskih dozvola, kojom se potvrđuje da je temeljem prostornog plana moguće izvršiti prenamjenu stambenog objekta u poslovni.

Kada se u katastar nekretnina evidentira nastala promjena, katastar po službenoj dužnosti šalje prijavni list u zemljišne knjige u kojima se ta promjena isto evidentira.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh