logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Preuzimanje kredita za stan, kupnja stana pod teretom

24/08/2012

Želite kupiti stan i krenuli ste u potragu! No, o takvom potezu treba dobro razmisliti te u obzir uzeti sve moguće opcije. Jedna od opcija je i preuzimanje kredita za stan, odnosno kupnja stana pod teretom.

Želite kupiti stan i krenuli ste u potragu! No, o takvom potezu treba dobro razmisliti te u obzir uzeti sve moguće opcije. Jedna od opcija je i preuzimanje kredita za stan, odnosno kupnja stana pod teretom.

Naime, kupnja stana je najveći financijski pothvat u životu, koji košta stotinjak tisuća kuna, što je oko 150 prosječnih plaća ili 12 godina života. Tržište nekretnina preplavljeno je oglasima o prodaji stanova uz mogućnost preuzimanja kredita. Stoga, ako ste naišli na stan kakav vam baš odgovara, a sadašnji vlasnici otplaćuju kredit, svakako razmislite o preuzimanju kredita. Za preuzimanje kredita na sebe naravno treba imati uvjete i suglasnost banke za prebacivanje vlasništva s obzirom na založno pravo koje banka ima. Preuzimanje kredita znači da banka odobrava novi kredit u iznosu koliko je dugovanja ostalo i za to kupac mora biti kreditno sposoban. S bankom se potpisuje novi ugovor, a banka ionako „sjedi“ na nekretnini kao hipoteka. 

Uvjeti kredita se razlikuju od banke do banke, a ovise o tvrtki u kojoj radite, jer neke imaju posebne ugovore s bankama, kao i o prodavatelju stana, jer opet neke banke imaju s investitorima čije projekte prate posebne dogovore o kreditiranju kupaca. Neke su banke sada postrožile uvjete kreditiranja pa traže da nekretnina bude vrednija od iznosa kredita, što znači da razliku trebate dati u gotovini ili, upisati hipoteku na neku drugu, vredniju nekretninu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh