logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prijava apartmana, kategorizacija apartmana uvjeti

30/07/2012

Trebate prijaviti apartman, ali ne znate gdje se vrši prijava apartmana i koji su uvjeti kako bi se napravila kategorizacija apartmana.

Trebate prijaviti apartman, ali ne znate gdje se vrši prijava apartmana i koji su uvjeti kako bi se napravila kategorizacija apartmana.

Prvi korak u tom procesu je upis u registar Trgovačkog suda gdje se dobiva dozvola za minimalne uvjete za iznajmljivanje i kategorizaciju. Nakon toga se trebate prijaviti u poreznu upravu i u općinu. Naime, prvi uvjet za iznajmljivanje apartmana koji treba biti ispunjen je upisivanje djelatnosti „pružanja usluga smještaja“ u registar Trgovačkog suda. Drugi uvjet je kategoriziranje objekta, zahtjev za kategorizacijom podnosi se turističkoj zajednici ili nadležnom uredu u gradskoj upravi odsjek za turizam gdje ćete i dobiti sve potrebne informacije glede dokumenata koje prilažete tom zahtjevu.

Po zaprimanju valjanih dokumenata u koje svakako spada i vlasnički list, bit ćete obaviješteni o izlasku komisije i utvrđivanju kategorizacije vašeg objekta. Nakon toga dobit ćete rješenje kojom se utvrđuje kategorija objekta za iznajmljivanje i pružanje usluga u domaćinstvu turistima i putnicima. Isto tako će vam se izdati i rješenje kojim se vam odobrava pružanje takvih usluga, te zatim možete sastaviti vlastiti cjenik kojeg potom ovjeravate u Državnom inspektoratu i uredno izvjesite u objektu u kojem pružate usluge.

Koliko će iznositi paušal koji ćete morati plaćati saznat ćete na kraju kada se prijavite u nadležnu poreznu upravi, a nakon toga morate se prijaviti i u općinu u kojoj posjedujete nekretninu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh