logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prijava gostiju putem interneta, turistička pristojba

23/08/2012

Turistička pristojba se obavezno mora plaćati, a uz to je vezna i obavezna prijava gostiju. U jeku turističke sezone iznajmljivačima privatnog smještaja posao je dodatno olakšao internet servis www.PrijavaTurista.com jer je omogućena prijava gostiju putem interneta.

Turistička pristojba se obavezno mora plaćati, a uz to je vezna i obavezna prijava gostiju. U jeku turističke sezone iznajmljivačima privatnog smještaja posao je dodatno olakšao internet servis www.PrijavaTurista.com jer je omogućena prijava gostiju putem interneta.

Putem tog servisa omogućeno je obveznicima prijave gostiju (npr. privatnim iznajmljivačima) da da putem interneta i web stranica vrše prijavu gostiju u turističku zajednicu i MUP te vode knjige domaćih i inozemnih gostiju. Osim unosa i slanja prijava u turističku zajednicu, navedenim internet servisom omogućeno je vođenje knjige domaćih i inozemnih gostiju, te slanje prijava u MUP, u skladu sa zakonskim propisima. Da bi iskoristili ovu mogućnost potreban je pristup internetu s bilo kojeg računala, vlastita e-mail adresa, pristupna šifra koju dodjeljuje Turistička zajednica, pristupna šifra koju dodjeljuje MUP (Za dobivanje šifre MUP-a potrebno je MUP-u dostaviti kopiju rješenja o odobrenju pružanja ugostiteljskih usluga, pečat i 20 KN državnih biljega).

Servis je prilagođen i radu iznajmljivača koji nemaju vlastite šifre MUP-a za slanje prijava, te je omogućeno da takvim iznajmljivačima turistička zajednica vodi knjigu gostiju i da za njih vrši prijavu gostiju u MUP. Ovime je pojednostavljeno korištenje sustava tzv. malim iznajmljivačima, koji nemaju vlastite šifre, jer ne uvjetuje prethodno otvaranje šifara za korištenje sustava.
Omogućeno je vođenje knjiga gostiju za više klijenata (klijent je, najčešće, privatni iznajmljivač), a svaki klijent može imati jedan ili više smještajnih objekata (soba, apartmana, kuća za odmor). Svaki objekt pripada određenoj turističkoj zajednici i ima zasebnu šifru za prepisivanje u MUP. Jedan klijent može imati smještajne objekte koji pripadaju različitim turističkim zajednicama i/ili policijskim upravama.

No, mogućnost korištenja aplikacije prijavaturista.com za sada imaju smještajni objekti na području određenih Turističkih zajednica te je potrebno provjeriti hoće li vam vaša turistička zajednica omogućiti korištenje ovog servisa.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh