logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prijava izgubljenih dokumenata i što treba za osobnu

15/05/2012

Izgubili ste osobnu iskaznicu sigurno vas zanima gdje i kako se vrši prijava izgubljenih dokumenata i što treba za novu osobnu iskaznicu.

Izgubili ste osobnu iskaznicu sigurno vas zanima gdje i kako se vrši prijava izgubljenih dokumenata i što treba za novu osobnu iskaznicu.

Dakle, ako ste izgubili osobnu iskaznicu dužni ste, bez odgode, prijaviti nestanak osobne iskaznice najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji Ministarstva unutarnjih poslova. Ukoliko je osobna iskaznica nestala u inozemstvu, njezin nestanak prijavljuje se diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu Republike Hrvatske. Nestalu, odnosno izgubljenu osobnu iskaznicu nadležna će policijska uprava , odnosno policijska postaja rješenjem proglasiti nevažećom. Dužni ste u roku od tri dana od primitka rješenja o proglašenju osobne iskaznice nevažećom, broj i datum tog rješenja dati oglasiti u “Narodnim novinama” te nakon toga podnijeti zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice. Osoba koja bez odgode ne prijavi nestanak osobne iskaznice kaznit će se prekršajno, i to novčanom kaznom od 1.500,00 do 2.500,00 kuna (članak 25. Zakona o osobnoj iskaznici – NN br. 11/02, 122/02 i 148/02).

Za izdavanje nove osobne iskaznice potrebno je uz rješenje koje ste dobili prilikom prijave nestanka osobne iskaznice priložiti slijedeće: 2 fotografije u boji – 3,5 x 4,5 cm, popunjeni obrazac zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice, dokaz o uplati iznosa od 48,50 kn na račun MUP-a (posebnom uplatnicom koja se dobije u policijskoj upravi/postaji).


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh