logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prijava podstanara, prijava prebivališta podstanara

06/07/2012

Prijava podstanara je obaveza koju ima najmodavac, a s druge strane je obavezna prijava prebivališta podstanara.

Prijava podstanara je obaveza koju ima najmodavac, a s druge strane je obavezna prijava prebivališta podstanara.

Dakle, najmodavac ima obvezu prijaviti podstanarstvo, odnosno mora prijaviti iznajmljivanje stana, dok se podstanar prema zakonu mora prijaviti prebivalište u policijskoj postaji. Naime, Najmodavac ima obvezu prijaviti iznajmljivanje stana lokalnoj poreznoj upravi u roku osam dana od zaključenja ugovora. Prijavom najma Porezna uprava najmodavca tereti plaćanjem poreza, a prijavom poreza podstanarima je omogućeno da koriste poreznu olakšicu temeljem plaćene najamnine.

Prema Zakonu o prebivalištu i boravištu, prebivalište je mjesto u kojem se građanin naselio s namjerom da u njemu stalno živi. Stoga, podstanar je dužan prijaviti prebivalište u roku od 8 dana nastale promjene. Prijave se podnose policijskim upravama ili policijskim postajama Ministarstva unutarnjih poslova prema mjestu u kojem se želi prijaviti prebivalište.

Uz zahtjev i osobne dokumente za prijavu prebivališta podstanar mora priložiti i ugovor o najmu, te izjavu stanodavca, odnosno vlasnika stana o suglasnosti za prijavu, dana pred službenikom kod kojeg se podnosi zahtjev ili ovjerena kod javnog bilježnika.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh