logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prijava turista i plaćanje boravišne pristojbe

26/04/2012

Turistička zajednica je mjesto gdje se obavlja prijava turista i plaćanje boravišne pristojbe.

Turistička zajednica je mjesto gdje se obavlja prijava turista i plaćanje boravišne pristojbe.
Prema Pravilniku o postupku prijave i odjave turista i načinu vođenja popis turista (NN 45/94, 32/96 i 71/97) pružatelj usluge smještaja obvezan je gosta prijaviti u roku od 24 sata od dolaska i u istom roku odjaviti gosta turističkoj zajednici.

Pravilnikom je propisan i obrazac prijave koji sadrži podatke o gostu: ime i prezime, datum rođenja, vrsta i broj isprave o identitetu, početak i prestanak boravka, adresa boravka. Prijava gosta (turista) može se vršiti i elektronskim načinom (osobno računalo). Visina boravišne pristojbe ovisi o razredu (zonama) turističkog mjesta i razdoblju sezone (glavna sezona, predsezona, posezona i vansezona) za pojedinu županiju. Najviša cijena boravišne pristojbe u glavnoj sezoni iznosi 7 kuna dok je najniža cijena u izvansezoni oko 4,50 kune.

Pravo na oslobađanje od plaćanja boravišne pristojbe imaju, između ostalih: djeca do 12 godina starosti ne plaćaju boravišnu pristojbu (djeca od 12 do 18 godina starosti plaćaju 50% boravišne pristojbe), slijepe i gluhe osobe i osobe s tjelesnim invaliditetom, sudionici školskih izleta, osobe upućene na liječenje u lječilište od strane zdravstvene ustanove.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh