logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prijedlog za upis vlasništva, zahtjev za upis vlasništva

16/04/2012

Ukoliko trebate podnijeti prijedlog za upis vlasništva odnosno morate predati zahtjev za upis vlasništva, evo što vam je sve potrebno.

Ukoliko trebate podnijeti prijedlog za upis vlasništva odnosno morate predati zahtjev za upis vlasništva, evo što vam je sve potrebno.

Pravo vlasništva nad nekretninom stječete upisom u zemljišne knjige na temelju kupoprodajnog ugovora koji sadrži tabularnu ispravu (izjava prodavatelja kojom dozvoljava kupcu prijenos prava vlasništva na njegovo ime). Prijedlog za upis vlasništva podnosite zemljišno-knjižnom odjelu općinskog suda prema mjestu u kojem se nalazi nekretnina.

Prijedlog za upis prava vlasništva se podnosi u dva primjerka od kojih jedan ostaje sudu, a drugi predlagatelju. Na predlagateljev primjerak stavlja se prijemni žig sa oznakom spisa i datumom prijema, kao dokaz da je prijedlog predan sudu. Za uknjižbu prava vlasništva potrebno je sljedeće: zahtjev za uknjižbu (dostupan u obliku formulara na zemljišnoknjižnom odjelu).

Ako ga kupac podnosi osobno, onda se podnosi u 2 primjerka, od kojih se jedan s potvrdom o primitku vraća podnositelju zahtjeva, a ako se šalje poštom, dovoljan je jedan primjerak, originalni primjerak ugovora s ovjerenim potpisom prodavatelja, tabularna isprava (izričito ovlaštenje za uknjižbu prava vlasništva) ukoliko se ne nalazi u ugovoru, ako je kupac fizička osoba: preslika domovnice (original se pokazuje na uvid), ako je kupac pravna osoba: izvadak iz sudskog registra, ne stariji od 30 dana, 250,00 kn pristojbe.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh