logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prijenos bonusa osiguranja, obavezno osiguranje vozila

23/05/2012

Ne znate kako funkcionira prijenos bonusa osiguranja. Obavezno osiguranje vozila od automobilske odgovornosti propisano je zakonom, a pravo na bonus vezano je za vlasnika i ne prenosi se na novog vlasnika.

Ne znate kako funkcionira prijenos bonusa osiguranja. Obavezno osiguranje vozila od automobilske odgovornosti propisano je zakonom, a pravo na bonus vezano je za vlasnika i ne prenosi se na novog vlasnika.

Dakle, pravo na bonus vezano je za vlasnika odnosno korisnika vozila i ne prenosi se na novog vlasnika. Iznimno kod prijenosa prava vlasništva vozila na nasljednika unutar članova uže obitelji (supružnici, djeca, roditelji), pravo na određeni premijski stupanj prenosi se na nasljednika. Iznimno, pravo na stečeni premijski stupanj osiguranika može se prenijeti na njegovog supružnika ukoliko osiguranik proda ili odjavi vozilo (odnosi se na osobne automobile i motocikle).
Na cijenu premije osiguranja utječu zakonom propisani bonusi i popusti.

Za svaku godinu bez prijavljene štete na polici od automobilske odgovornosti bonus iznosi: nakon 1. godine 10%, nakon 2. godine – 15%, nakon 3. godine – 20% pa sve do
nakon 9. godine 50%.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh