logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Primjer ugovora o kreditu

06/06/2012

Jedan od koraka do dobivanja kredita je i potpisivanje ugovora o kreditu. Primjer ugovora o kreditu mora sadržavati točno određene stavke.

Jedan od koraka do dobivanja kredita je i potpisivanje ugovora o kreditu. Primjer ugovora o kreditu mora sadržavati točno određene stavke.

Ugovoru o kreditu zajmodavatelj je u pravilu banka, a predmet ugovora su isključivo novčana sredstva, ugovor o kreditu mora biti sklopljen u pisanom obliku. U Ugovoru o kreditu glavne značajke su: vrsta kredita, ukupan iznos kredita, valuta u kojoj se vodi glavnica, trajanje ugovor o kreditu, traženi instrumenti osiguranja, kamatna stopa i uvjeti kojima je uređena primjena kamatne stope, uvjeti prema kojima se naknade koje proizlaze iz ugovora o kreditu smiju mijenjati.
Ugovor o kreditu banka može otkazati prije isteka ugovorenog roka ako je kredit korišten u suprotnosti s njegovom namjenom. 
Ugovor o kreditu banka može otkazati prije isteka ugovorenog roka i u slučaju insolventnosti korisnika čak i kad nije utvrđena sudskom odlukom, u slučaju prestanka pravne osobe ili. smrti korisnika, ako bi u tim slučajevima davalac kredita došao u bitno nepovoljniji položaj. Korisnik kredita može odustati od ugovora prije nego što je počeo koristiti kredit. Korisnik kredita može vratiti kredit i prije roka određenog za vračanje, ali je dužan o tome unaprijed obavijestiti banku. 

U oba slučaja korisnik kredita dužan je naknaditi štetu ako ju je davalac kredita pretrpio. U slučaju vraćanja kredita prije određenog roka banka ne može uračunati kamatu za vrijeme od dana vraćanja kredita do dana kada je po ugovoru trebalo da bude vraćen. 


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh