logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Priprema za javni nastup i trema pred nastup

22/02/2012

Trema pred nastup je česta pojava, a kako bi se smanjila potrebna je priprema za javni nastup.

Trema pred nastup je česta pojava, a kako bi se smanjila potrebna je priprema za javni nastup.

Sigurno se barem jednom dogodilo da vam se prije javnog nastupa suši grlo i drhti glas, osjećate grč u trbušnim mišićima i snažno lupanje srca. Sve je to je znak da imate tremu pred nastup. Trema je najčešće strah od neuspjeha i veoma je raširena pojava. Stoga, kao što vi i mnogi drugi pred nastup osjećaju tremu. Prije svega jednostavno prihvatite činjenicu da je trema normalna pojava. Kako bi otklonili tremu ili barem ublažili prije nastupa poželjno je razgledati te proboraviti neko vrijeme u prostoru u kojem će se nastup održati, tako ćete se osjećati sigurnijima i opuštenijima. Za javni nastup vrlo je bitno dobro se pripremiti, budite sigurni da ste dobro uvježbali nastup, te da ste dobro informirani o temi o kojoj ćete govoriti, tako će biti veće vaše samopouzdanje i manja trema.

Za otklanjanje treme potrebno raditi na sebi i  vježbati, strah će se smanjivati što  budete sigurniji u sebe u bilo kojem području i što se budete manje podcjenjivali.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh