logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Priprema za testiranje za posao

31/08/2012

Razgovor za posao često uključuje i testiranje znanja, vještina, sposobnosti, inteligencije ili psihološkog profila kandidata koji su se javili na natječaj za određeni posao. Kako treba izgledati priprema za testiranje za posao?

Razgovor za posao često uključuje i testiranje znanja, vještina, sposobnosti, inteligencije ili psihološkog profila kandidata koji su se javili na natječaj za određeni posao. Kako treba izgledati priprema za testiranje za posao?

Testiranja za posao uglavno predstavljaju prvi selekcijski krug mogućih kandidata za otvoreno radno mjesto, ali nije iznimka ako se odvijaju istovremno kad i razgovor s poslodavcem ili njegovim predstavnicima. Na ishod selekcijskog razgovora s poslodavcem, tj. na razgovor za posao, moguće je utjecati dobrom pripremom. Intervju je razgovor između kandidata za posao i poslodavca u kojem poslodavac nizom pitanja pokušava prosuditi koliko je kandidat prikladan za posao.

Poslodavac pritom vrednuje odgovore kandidata i ponašanje prilikom intervjua. U intervjuu će poslodavac od vas nastojati doznati o školovanju, prethodnom radnom iskustvu, načinu provođenja slobodnog vremena te ambicijama. Osim toga, poslodavac očekuje da kandidat svojom informiranošću o tvrtki koja nudi zaposlenje dokaže svoju zainteresiranost za posao.

Prije odlaska na razgovor dobro je uvježbati način na koji ćete se predstaviti poslodavcu, te se unaprijed pripremiti na pitanja koja su uobičajena na razgovoru za posao. Za razliku od razgovora za posao, za testiranje se malo teže prirpemiti jer u kratkom vremenskom roku teško je nadoknaditi eventualne rupe u znanju, sposobnostima ili vještinama. No, kako bi se ipak pripremili, dobro je znati što vas čeka prilikom predstavljanja poslodavcu, te ako ste pozvani na razgovor za posao svakako se informirajte što vas očekuje i je li uključeno testiranje za posao.

Testiranje znanja obično uključuje provjeru znanja rada na računalu, znanja jezika te eventualno posebna znanja provjere vašeg obrazovanja. Prije testiranja dobro je provjeriti znanje rada na
računalu, te znanja jezika jer mnoge firme na testiranju traže pismene provjeru znanja stranog jezika, primjerice pisanje eseja, i usmeni razgovor na stranom jeziku. Za psihološko testiranje ili
za test inteligencije nije se moguće pripremiti, ali je jako važno da dođete odmorni i opušteni.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh