logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prodaja nekretnina pod hipotekom

23/02/2012

Je li moguća prodaja nekretnina pod hipotekom? Nekretnina na kojoj postoji hipoteka može se prodavati, dijeliti, etažirati, ali će hipoteka ostati na nekretnini dok se ne isplati dug koji je osiguran hipotekom.

Je li moguća prodaja nekretnina pod hipotekom? Nekretnina na kojoj postoji hipoteka može se prodavati, dijeliti, etažirati, ali će hipoteka ostati na nekretnini dok se ne isplati dug koji je osiguran hipotekom.

Kada se zasniva založno pravo na nekretnini (hipoteka) tada takva hipoteka prati nekretninu bez obzira na to tko je njezin vlasnik. To znači da se neka nekretnina (kuća, stan i sl. ) pod hipotekom može slobodno prodavati i mijenjati svoje vlasnike neograničeno, ali uvijek ostaje pravo hipotekarnog vjerovnika da izvrši naplatu svog duga prodajom te nekretnine. Postoji mogućnost prebacivanja postojeće hipoteke na novu nekretninu, tada morate tražiti brisanje hipoteke s vlasničkog lista dosadašnje nekretnine.

Kredit nastavljate normalno otplaćivati, samo je hipoteka vezana za novu nekretninu. Samo treba imati na umu dodatne troškove za obradu dokumentacije i ponovnu solemnizaciju ugovora.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh