logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Promjena adrese na poreznoj kartici

26/11/2012

Poreznu karticu ili Obrazac PK izdaje na zahtjev radnika besplatno nadležna ispostava Porezne uprave prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu radnika kad radnik prvi put počinje raditi i prati ga trajno u razdoblju dok ostvaruje primitke po osnovi nesamostalnog rada. Koja je procedura kako bi se napravila promjena adrese na poreznoj kartici?

Poreznu karticu ili Obrazac PK izdaje na zahtjev radnika besplatno nadležna ispostava Porezne uprave prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu radnika kad radnik prvi put počinje raditi i prati ga trajno u razdoblju dok ostvaruje primitke po osnovi nesamostalnog rada. Koja je procedura kako bi se napravila promjena adrese na poreznoj kartici?

Svaku promjenu osobnih podataka i podataka koji utječu na neoporezivi dio dohotka (osobni odbitak) može upisati samo ispostava Porezne uprave nadležna prema mjestu prebivališta ili uobičajenog boravišta radnika, umirovljenika i osobe koja ostvaruje primitke (plaću). Porezni je obveznik dužan u roku od 30 dana Poreznoj upravi prijaviti svaku promjenu koja utječe na oporezivanje plaće kako bi Porezna uprava unijela ispravak u poreznu karticu. Prjeseljenje tj. promjena prebivališta može utjecati na gore navedni osobni dohodak pa se u skladu s tim svaka promjena adrese prijavljuje nadležnoj Poreznoj upravi.

Potrebna dokumentacija za izdavanje i promjenu podataka u obrascu PK za poreznog obaveznika su Zahtjev za izdavanje ili promjenu podataka na poreznoj kartici te potvrda o prebivalištu ili uobičajenom boravištu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh