logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Promjena vlasnika vozila i papiri za auto

11/05/2012

Kupili ste ili prodajete vozilo, ali ne znate postupak kako izgleda promjena vlasnika vozila i koji papiri za auto su vam potrebni.

Kupili ste ili prodajete vozilo, ali ne znate postupak kako izgleda promjena vlasnika vozila i koji papiri za auto su vam potrebni.

Nakon što je sklopljen ugovor o kupoprodaji o kupnji auta, tj. nakon prodaje vlasnik mora obvezno odjaviti automobil. Prodavatelj vozila u roku od 15 dana mora doći u policijsku upravu i donijeti odgovarajući kupoprodajni ugovor, prometnu knjižicu i knjižicu vozila. Nakon što prodavatelj odjavi vozilo, na kupcu je da podmiri obveze prema državi (plati porez) i da obavi preregistraciju automobila. Kupac vozilo registrira u policijskoj upravi/postaji prema mjestu prebivališta.

Dokumenti koji se prilažu su:
- dokaz o vlasništvu (račun, kupoprodajni ili darovni ugovor, rješenje o nasljeđivanju…),
- knjižica vozila i prometna dozvola,
- polica obveznog osiguranja (na uvid),
- registracijski list,
- original Potvrde o plaćanju godišnje naknade za ceste ili Potvrda Županijske uprave za ceste o statusu uplaćene – godišnje naknade za ceste,
- osobna iskaznica.

U slučaju promjene vlasništva vozila na istom registarskom području, bivši vlasnik, ukoliko to želi, može novom vlasniku ustupiti s vozilom i registarske pločice, s tim da to navede u kupoprodajnom ugovoru ili da o tome u policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji u kojoj odjavljuje vozilo, da pisanu izjavu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh