logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Provjera kreditne sposobnosti, uvjeti za kredit

19/06/2012

Provjera kreditne sposobnosti glavni je korak do dobivanja kredita. Uvjeti za dobivanje kredita ovise od banke do banke.

Provjera kreditne sposobnosti glavni je korak do dobivanja kredita. Uvjeti za dobivanje kredita ovise od banke do banke.

Bonitet tvrtke je ocjena likvidnosti i kreditne sposobnosti tvrtke, odnosno provjerom boniteta utvrđuje je se ukupna poslovna sposobnost neke tvrtke. Stoga banke radi uklanjanja rizika, odnosno izloženosti, te radi vjerodostojnosti dokumentacije uz razne elemente osiguranja traže i BON1 i BON2. U Hrvatskoj postoji niz tvrtki, agencija i servisa koji su specijalizirani za provjeru poslovnog partnera. Fina ima najveću bazu o svim poduzetnicima u našoj zemlji zbog zakonske obveze da joj svi šalju svoje financijske izvještaje. Uz provjeru kreditne sposobnosti postoje i razni uvjeti koji se moraju ispuniti kako bi se odobrio kredit.

Ovisno o vrsti kredita opći uvjeti za podizanje kredita mogu biti: korisnik mora biti hrvatski građanin, korisnik kredita ne smije biti stariji od 70 godine u trenutku dospijeća zadnjeg anuiteta, te da korisnik ima minimalno 2000 kuna primanja. Isto tako uvjet za podizanje kredita je i jamstvo, ovisno o vrsti kredita to može biti jamac, sudužnik, hipoteka, polica osiguranja i dr.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh