logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Rata kredita za stan, računanje rate kredita

08/08/2012

Kupujete stan na kredit, ali ne znate koliko će iznositi rata kredita za stan i kako izgleda računanje rate kredita.

Kupujete stan na kredit, ali ne znate koliko će iznositi rata kredita za stan i kako izgleda računanje rate kredita.

Za izračun rate kredita najtočniji i najjednostavniji načina je da se obratite nekoj od banaka u kojoj želite podići kredit. Ako želite informativno saznati koliko će iznositi vaša mjesečna rata kredita možete upotrijebiti i sljedeći KALKULATOR KREDITA. U kalkulator trebate samo unijeti koliko kredit uzimate, koliko je rok otplate, koliko iznosi kamatna stopa i naknada za kredit. Kada unesete sve vrijednosti kalkulator će izračunati koliko bi trebala iznositi vaša mjesečna rata.

Kod izračuna rate kredita treba imati na umu da rata i anuitet nemaju isto značenje. Naime, anuitetskom otplatom ćete banci vratiti veću kamatu (obzirom da se otplatom u anuitetima sporije smanjuje nedospjela glavnica, pa plaćate kamatu na veći iznos), a otplatom u ratama ćete imati veće početne rate i manje završne.

Glavna razlika kod otplate u ratama je u tome što se uvijek vraća isti iznos (udio) glavnice, a kamata je različita. Isto tako, obračun potrošačkog kredita razlikuje se od obračuna stambenog kredita.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh