logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Razlika između iPada i tableta

23/01/2013

Koja je razlika između iPada i tableta? iPad je serija tablet računala koju je dizajnirala i plasirala tvrtka Apple Inc. prvenstveno kao platformu za audiovizualne medije kao što su knjige, filmovi, glazba, računalne igrice, aplikacije i internetski sadržaji.

Koja je razlika između iPada i tableta? iPad je serija tablet računala koju je dizajnirala i plasirala tvrtka Apple Inc. prvenstveno kao platformu za audiovizualne medije kao što su knjige, filmovi, glazba, računalne igrice, aplikacije i internetski sadržaji.

Po veličini je negdje između smartphonea i prijenosnog računala. iPad radi na operacijskom sustavu iOS , istom kao i na Appleovom iPod Touchu i iPhoneu. Poput iPhonea i iPod Toucha, iPadom se upravlja multitouch kapacitivnim zaslonom za razliku od prethodnih tablet računala koja su koristila rezistivne zaslone. Unutar svake iPad generacije modeli se razlikuju po mogućnosti povezivanja (Wi-Fi/3G,4G) i kapacitetom memorije (16, 32 ili 64 GB-a). Prvi model pušten je u prodaju 2010. godine, a do sada su lansirane četiri generacije iPada.

iPad je uređaj koji istovremeno može biti osobno računalo, uređaj na kojem možete kreirati poslovnu prezentaciju, preglednik video i audio dokumenata, uređaj za surfanje internetom, uređaj na kojem možete čitati knjige, uređaj pomoću kojeg organizirate vrijeme i poslove, uređaj kojeg je vrlo jedostavno nositi kamo god krenuli. iPadom se upravlja dodirom prsta na njegovom posebno dizajniranom ekranu koji reagira na dodir. iPad se proizvodi u više modela zavisno o potrebama korisnika. Osnovni model dolazi s kapacitetom od 16 GB, a za povezanost na internet koristi Wi- Fi mrežu, odnosno bežičnu mrežu. S Wi- Fi vezom izrađuju se još i model s 32, odnosno 64 GB prostora.

Za one naprednije i mobilnije korisnike postoje modeli koji za spajanje na internet, uz postojeću  Wi- Fi vezu, koriste i mobilni prijenos podataka putem 3G mobilne mreže. Tako postoje Wi- Fi + 3G modeli sa 16, 32 i 64 GB. Da biste mogli koristiti 3G prijenos podataka, morate kod nekog od mobilnih operatera imati ugovoreni neki od paketa za prijenos podataka.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh