logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Razlika između posjedovnog i vlasničkog lista

23/11/2012

Koja je razlika između posjedovnog i vlasničkog lista? Posjedovni list sadrži podatke o katastarskoj čestici i podatke o posjedniku, ali nije dokaz o vlasništvu.

Koja je razlika između posjedovnog i vlasničkog lista? Posjedovni list sadrži podatke o katastarskoj čestici i podatke o posjedniku, ali nije dokaz o vlasništvu.

Posjedovni list izdaje katastar, odnosno registar podataka o zemljištu i nekretninama Državne geodetske uprave. Na web stranicama Državne geodetske uprave preko preglednika katastarskih podataka može se pregledati središnja baza postojećih katastarskih podataka Republike Hrvatske koja se vodi u Središnjem uredu Državne geodetske uprave. Podaci koji se vode u bazi službeni su katastarski podaci.
Preglednik omogućava uvid u katastarske podatke s određenim datumom za cijelu državu.

Uvid u podatke moguć je putem broja katastarske čestice ili putem broja posjedovnog lista u odabranoj katastarskoj općini. Ispis posjedovnog lista ima informativni karakter i ne može služiti kao javna isprava. Javne isprave izdaju se u nadležnim područnim uredima za katastar i njihovim ispostavama. Vlasnički list je dokument iz kojeg se vide podaci o vlasništvu, tj. njime se dokazuje vlasništvo nad određenim zemljištem ili nekretninom. Nakon što se upiše vlasništvo, može se dobiti vlasnički list kojeg izdaje gruntovnica, tj. zemljišno – knjižni odjel nadležnog općinskog suda koji vodi zemljišne knjige. 

Osim u zemljišno – knjižnim odjelima, zemljišne knjige se mogu pronaći i u digitalnom obliku na web stranicama ministarstva nadležnog za pravosuđe.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh