logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Razlika između računa i predračuna

12/12/2011

Ne znate koja je razlika između računa i predračuna. Predračun je dokument koji kupac dobiva od prodavača da bi mogao izvršiti uplatu…

Ne znate koja je razlika između računa i predračuna. Predračun je dokument koji kupac dobiva od prodavača da bi mogao izvršiti uplatu, pa tek potom primiti plaćenu robu.

Dakle, predračun služi za plaćanje unaprijed, a na taj način se može platiti i na temelju ponude. Predračun se može priložiti umjesto računa, ali je prodavač dužan kupcu ispostaviti račun po plaćenoj, odnosno primljenoj robi.

S druge strane račun za predujam služi kupcu da uplati predujam na račun prodavača, a u opisu treba navesti da se uplaćuje predujam. Nakon što je usluga isporučena kupcu, prodavač treba izdati storno računa za predujam i zajedno s njim ispostavit račun za isporučenu uslugu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh