logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Reinvestirana dobit – što je reinvestirana dobit

27/06/2014

Reinvestirana dobit znači da vlasnik tvrtke uloži ostvarenu dobit tvrtke natrag u tvrtku.

Dobri rezultati firme, prikazuju i dobru financijsku dobit tokom prethodne godine, no visoka dobiti sa sobom nosi i plaćanje visokog poreza od 20% . Reinvestiranjem plaća se manji ili se uopće ne plaća porez. Reinvestiranje je zapravo žrtvovanje zarade za dobrobit firme, a ta ostvareni financijski prihodi pripisuju se temeljnom kapitalu firme i nikada se više neće moći isplatiti. Iznos prihoda je porezna olakšica koja je zapravo zaslužna za smanjenje poreza. Reinvestiranje prihoda u konačnici znači da vlasnik nije prihod isplatio sebi već na račun firme i time omogućio daljnje korištenje te napredovanje u poslovanju i razvoju tvrtke. Cilj ovog sustava je zadržati sav novac i prihode u tvrtci i time poticati njezin razvoj, no u tom slučaju se vlasnik odriće svoje nagrade odnosno zarade.
Kako bi tvrtka izbjegla plaćanje poreza potrebno je ispuniti sljedeće uvijete – da je dobit za razdoblje u kojem se podnosi prijava poreza upotrebljena za povećanje temeljnog kapitala, zatim da je u sudskom registru upisano povećanje temeljnog kapitala u visini reinvestirane dobiti, te da dobit nije ostvarena u bankarskom sektoru.
Ukoliko vaša tvrtka ostvari financijski prihod i zadovolji sve uvijete, razmislite o reinvestiranju i povećanju temeljnog kapitala, te time ojačajte svoje poslovanje.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh