logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Rok za odjavu vozila, cijena odjave vozila

08/08/2012

Rok za odjavu vozila je 15 dana, a cijena odjave vozila je svega 20 kuna u državnim biljezima. Prilikom odjave vozila vlasnik vozila je dužan vratiti prometnu dozvolu i registarske pločice.

Rok za odjavu vozila je 15 dana, a cijena odjave vozila je svega 20 kuna u državnim biljezima. Prilikom odjave vozila vlasnik vozila je dužan vratiti prometnu dozvolu i registarske pločice.

Nadležno tijelo nakon odjave vozila poništava registarske pločice. Iznimno na zahtjev vlasnika registarskih pločica nadležno tijelo čuva pločice 90 dana. Odjava vozila obavlja se u policijskoj upravi/postaji u kojoj je vozilo registrirano, odnosno u policijskoj upravi/postaji prema mjestu prebivališta ili sjedišta kupca, pri čemu je potrebno predočiti: knjižicu vozila, prometnu dozvolu, registarske pločice, 20,00 kuna u državnim biljezima, osobnu iskaznicu. Vlasnik vozila koji ne produži važenje prometne dozvole (registraciju vozila) dužan je u roku 15 dana od dana proteka važenja  prometne dozvole  vozilo odjaviti. Također, vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana od prodaje vozila odjaviti vozilo. 

Treba naglasiti, ukoliko vlasnih vozila u zakonskom roku ne odjavi vozilo sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama obaveznim prekršajnim nalogom izriče se vlasnicima vozila (fizičkim osobama) novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a za pravne osobe i obrtnike novčana kazna u rasponu od 5.000 do 15.000 kuna.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh