logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Savjeti za kupnju zemljišta

24/07/2013

Kupujete zemljište, vrlo je važno znati o čemu sve morate voditi računa. Savjeti za kupnju zemljišta preporučuju provjeru o kakvom se zemljištu radi je li to građevinsko ili poljoprivredno zemljište.

Kupujete zemljište, vrlo je važno znati o čemu sve morate voditi računa. Savjeti za kupnju zemljišta preporučuju provjeru o kakvom se zemljištu radi je li to građevinsko ili poljoprivredno zemljište.

Ako kupujete građevinsko zemljište važno je znati da na urbanom gradskom području generalni urbanistički plan (GUP) propisuje uvjete gradnje, pa je njime određena namjena nekog zemljišta – stambena, poslovna, kombinirana stambeno-poslovna, društvena namjena kao što su škole, vrtići, bolnice, vjerski objekti, te proizvodna namjena itd.

Karta GUP-a s infrastrukturom pokazat će vam položaje vodovoda, kanalizacije, dalekovoda. U svakom slučaju, takvu provjeru prepustite stručnjaku, angažirajte agenciju za posredovanje, arhitektonski ured ili ovlaštenog sudskog vještaka. 

Cijena zemljišta ovisi o lokaciji i o tome o kakvoj se namjeni na zemljištu radi.

Cijena zemljišta se uglavnom formira na način da iznosi između 15 i 20 posto vrijednosti ukupne investicije moguće izgradnje. 


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh