logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Sigurnost internet bankarstva, token prijava

05/04/2012

Internet bankarstvo ima visoki stupanj sigurnosti podataka, a token prijava zaštićena je PIN-om. Token je sigurnosni uređaj koji se koristi za identifikaciju korisnika prilikom prijave u sustav Internet bankarstva.

Internet bankarstvo ima visoki stupanj sigurnosti podataka, a token prijava zaštićena je PIN-om.
Token je sigurnosni uređaj koji se koristi za identifikaciju korisnika prilikom prijave u sustav Internet bankarstva.

Token je zaštićen PIN-om duljine 4 znamenke, kako bi se onemogućilo njegovo neovlašteno korištenje. Na poleđini tokena naveden je serijski broj koji se koristi za prijavu u sustav internet bankarstva. Token uređaj koristi se za identifikaciju korisnika prilikom prijave u sustav na način da uključite token, unesite osobni PIN, potvrdite PIN, u polje “serijski broj tokena” upišite serijski broj koji se nalazi na poleđini tokena, zatim u polje “zaporka” upišite jednokratnu zaporku, te pritisnite tipku za prijavu. Internet bankarstvo donosi brojne pogodnosti za korisnike omogućavajući im brži i jednostavniji pristup računima. Za Internet bankarstvo posebno je važan visoki stupanj zaštite podataka jer se mrežom prenose sadržaji za koje pošiljatelj i primatelj ne bi htjeli da budu viđeni od strane drugih. To su poslovni podaci kao npr. brojevi kreditnih kartica, nalozi za transfere i slično.

Povjerljivi se sadržaji općenito nastoje zaštititi od neautoriziranih osoba na način da se šifriraju. Pošiljatelj šifrira sadržaj poruke prije njena slanja, a primatelj je dešifrira po primitku. Treće osobe na mreži mogu vidjeti samo šifrirane podatke.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh