logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Stambeni krediti – kako do kredita za stan

05/05/2014

Korisni savjeti kako kupiti stan, kako doci do kredita za stan te koje su prednosti i mane kupovanja stanova.
Ključne: stan,stamben kredit

Želite li se osamostaliti, kupiti vlastitu nekretninu? Stambeni krediti omogućit će vam dugoročno riješenje, ali također moramo prvo proispitati i svoje financijske mogućnosti odnosno s koliko novaca raspolažemo, koliko možemo izdvojiti za ratu kredita mjesečno, te je li nam je to jedino riješenje. Kupnja stana možda je jedna od najvažnijih stvari za koje se odlučujemo u životu, pa prema tome moramo jako dobro razmisliti prije nego što počnemo sa realizacijom. Jedna od najbitnijih stavki za početak koju svakako trebate provjeriti je koje su vaše mogućnosti u kojoj banci za dizanje stambenog kredita. Kako bi banka mogla provjeriti vašu sposobnost i iznos kojeg tražitelj može dobiti, potrebno je znati i namjenu tj. da li vam je potreban za kupnju kuće, stana, vikendice, unutarnje uređenje ili kupnju građevinskog zemljišta. Ako kupujete rabljeni stan ili kuću provjerite u kojem je stanju taj objekt, te koliko vam je novca još potrebno za uređenje, zatim ako se odlučite na kupnju novog stana provjerite da li je namješten ili nenamješten kako bi mogli odrediti dodatne troškove, ali i spustiti cijenu nekretnine. Vrlo je bitno pronaći stan koji nam odgovara, u kojem se osjećamo ugodno barem za početak, a kasnije dodatnim uređivanjem možemo ga dovesti do savršenstva i onako kako nam najviše odgovara.

Procedura kupnje stana stambenim kreditom

Kada se odlučite za nekretninu po vašoj mjeri, sljedeći korak je potrebna dokumentacija za ostvarivanje stambenog kredita. Dokumentacija je najčešće onaj najteži i najkompliciraniji korak do kupnje nekretnine. Administracija često zna biti vrlo spora i komplicirana, tako da je od velike važnosti biti strpljiv. Svaka banka traži posebnu i drugačiju dokumentaciju, tako da to treba provjeriti kod banke za koju se odlučite. Što sve za početak od dokumentacije morate skupiti ovisi i o vrsti zaposlenja tj. u državnoj firmi, d.o.o., d.d. ili jeste li u mirovini, a ako radite u društvima s ograničenom odgovornosti vrlo vjerojatno morate priložiti i sljedeću dokumentaciju: zadnje tri platne liste (ovjerene i potpisane), IP obrazac (ovjeren i potpisan),kopija osobne iskaznice obostrano, ovjeren zahtjev za kredit, bon 2 – ne stariji od 15 dana, bon 1,potvrda od Regosa o plaćenim doprinosima. Bilo koju kreditnu soluciju odaberete, najvažnije je upoznati se sa svim mogućnostima koje su vam dodjeljene kako bi ga kasnije mogli uredno i na vrijeme vraćati.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh