logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Stanovi na kredit, krediti za stanove

03/04/2012

Odlučili ste kupiti stan, i interesiraju vas isključivo stanovi na kredit. Banaka u svojoj ponudi nudi kredite za stanove prema određenim uvjetima.

Odlučili ste kupiti stan, i interesiraju vas isključivo stanovi na kredit. Banaka u svojoj ponudi nudi kredite za stanove prema određenim uvjetima.

Većina banaka daje kredite u iznosu do 250000 eura, a kamata na takve kredite iznosi oko 6,50 – 7,50%, dok se naknada za obradu kredita kreče od 0,5-3%, a rok otplate je maksimalno 30 godina. Kredit se otplaćuje u mjesečnim anuitetima ili ratama iskazanim u eurima, u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju Banke. Kredit se može otplaćivati putem ugovorenog naloga za izravno terećenje po računu otvorenom kod Banke. Uvjeti za podizanje kredita za stan su svi kreditno sposobni građani do 40 godina starosti.
Jamstvo može biti sa ili bez jamaca, upis založnog prava na nekretnini u odnosu vrijednosti odobrenog kredita prema procijenjenoj vrijednosti nekretnine od 1:1, osiguranje nekretnine kod osiguravajućeg društva i prijenos police osiguranja u korist Banke zadužnica i izjava o zapljeni plaće za korisnika kredita, sudužnika i jamce, potvrđene kod javnog bilježnika, polica osiguranja života (uz štednju ili rizik za slučaj smrti) korisnika kredita i/ili sudužnika i prijenos police osiguranja u korist banke.
Ako ste mlada osoba koja nema u svom vlasništvu nekretnine, te rješavate stambeno
pitanje, odnosno kupujete svoj prvi stan, možete podići stambeni redit uz subvenciju države. Naime, da bi ste podignuli stambeni kredit uz državne subvencije uvjet je da ste kreditno sposoban građanin s prebivalištem na području Republike Hrvatske, koji nije stariji od 45 godina, koji, jednako kao i njegov bračni partner ukoliko je u braku, u vlasništvu nema stan ili kuću za potrebe vlastitog stanovanja, odnosno u vlasništvu ima samo jedan stan ili kuću koju prodaje radi kupnje većeg stana zbog potrebe vlastitog stanovanja. Visina kredita za kupnju novog stana maksimalno je 100.000 eura, rok otplate od 20 do 30 godina, nominalna kamatna stopa je 4,35% godišnje, fiksna za prve 4 godine otplate kredita (EKS 4,44%), bez troška odobravanja kredita. Način plaćanja u jednakim mjesečnim anuitetima, dok polovica mjesečnih anuiteta za prve 4 godine otplate kredita subvencionira se sredstvima iz Državnog proračuna.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh