logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Starosna mirovina za žene, uvjeti za mirovinu žene

24/08/2012

Ne znate koji su uvjeti za mirovinu za žene, i kada se ostvaruju uvjeti kako bi se mogla tražiti starosna mirovina za žene.

Ne znate koji su uvjeti za mirovinu za žene, i kada se ostvaruju uvjeti kako bi se mogla tražiti starosna mirovina za žene.

Starosna mirovina i uvjeti za starosnu mirovinu u Hrvatskoj imaju jednostavna pravila i da bi osiguranik mogao ostvariti pravo na starosnu ili prijevremenu starosnu mirovinu mora ispunjavati uvjet starosti i uvjet staža. Pravo na starosnu mirovinu stječe osiguranik kada su ispunjeni zakonski uvjeti za mirovinu odnosno kada navrši 65 god. (uvjeti za muškarce) ili 60 god. (uvjeti za žene) života i najmanje 15 god. mirovinskog staža (uvjeti iz člana 30. Zakona o obveznom mirovinskom osiguranju).

Starosna mirovina je državna mirovina, isplaćuje je država i to je jedna od tri vrste državne mirovine u Hrvatskoj. Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju («Narodne novine», broj 121/10) koji se primjenjuje od 1. studenoga 2010. propisano je prijelazno razdoblje od 19 godina (od 2010. do 2030. godine) u kojem pravo na starosnu i prijevremenu starosnu mirovinu žene mogu steći pod povoljnijim uvjetima.

U 2012. godini žene mogu pravo starosnu mirovinu ostvariti kada napune 60 godina i 6 mjeseca života i 15 godina mirovinskog staža.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh