logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Štednja u zlatu – valutno zlato

05/01/2012

Osim u eurima, dolarima, kunama poznata je i štednja u zlatu. Što je to valutno zlato? Zlato je valuta koja je prihvaćena kao sredstvo plaćanja u svim zemljama svijeta.

Osim u eurima, dolarima, kunama poznata je i štednja u zlatu. Što je to valutno zlato? Zlato je valuta koja je prihvaćena kao sredstvo plaćanja u svim zemljama svijeta.

Zlato postoji u dva oblika kao zlatne poluge i zlatne kovanice. Zlatnih poluge mogu biti u različitim težinama. Najčešće težine zlatnih poluga su 1 g, 5 g, 10 g, 20 g, 30 g, 50 g, 100 g, 250 g, 500 g i 1 kg. Valutno zlato je fizičko zlato u obliku zlatnih poluga u najmanjim jedinicama, primjerice od 1 grama koje služi kao sredstvo plaćanja. Zlatne poluge od 1 grama su najprikladnije sredstvo za plaćanje osnovnih životnih troškova, a i najlakše se zamjenjuju za bilo koju papirnatu valutu.

Valutno zlato je najsigurnije egzistencijalno sredstvo u kriznim vremenima kada papirnati novac postaje bezvrijedan.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh