logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je dekodiranje mobitela

28/02/2013

Što je dekodiranje mobitela? Dekodiranje mobitela je radnja koja se poduzima da se mobitel oslobodi ograničenja korištenja samo SIM kartice jednog operatera.

Što je dekodiranje mobitela? Dekodiranje mobitela je radnja koja se poduzima da se mobitel oslobodi ograničenja korištenja samo SIM kartice jednog operatera. Nakon što se mobitel dekodira mogu se koristiti kartice bilo kojeg operatera.

Mobiteli kupljeni kod operatera na ugovor ili u nekom paketu u pravilu dolaze zaključani na mrežu istog tog operatera pa se tako zaključani uređaji ne mogu koristiti s karticama drugih operatera. Takav mobitel se mora dekodirati, odnosno, otključati za rad na sve mreže. Postoje i druge varijante zaključavanja kada je na mobitelu uključena neka zaštita, pa je potreban sigurnosni kod da bi se moglo pristupiti nekim funkcijama telefona. Ukoliko ste zaboravili kod jedino riješenje je dekodirati mobitel. Sigurnosni kod služi kao osiguranje pomoću kojeg se u mobilnom telefonu zaključavaju određene opcije kao što je, primjerice, vraćanje aparata na tvorničke postavke, brisanje svih stavki iz imenika, zaštita mobitela od umetanja druge SIM kartice.

Od prvog siječnja 2012. godine u Hrvatskoj je na snagu stupio zakon po kojem mobilni operateri moraju otključati mobilni uređaj svim korisnicima kojima je istekla ugovorna obveza pod kojom su kupili uređaj ili su kupili uređaj bez ugovora uz predočenje jamstvenog lista.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh