logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je IBAN i kako saznati IBAN

05/01/2012

Otvaranje deviznog računa dobiva se i IBAN. Što je IBAN i kako saznati IBAN? International Bank Account Number (IBAN) ili međunarodni broj bankovnog računa je jedinstveni identifikator deviznog računa.

Otvaranje deviznog računa dobiva se i IBAN. Što je IBAN i kako saznati IBAN? International Bank Account Number (IBAN) ili međunarodni broj bankovnog računa je jedinstveni identifikator deviznog računa.

IBAN se dodjeljuje individualno svakom klijentu banke koji ima otvoren devizni račun, a svatko svoj IBAN broj dobiva u poslovnici banke u kojoj ima otvoreni devizni račun.

Hrvatski IBAN sastoji se od 21 alfanumeričkog znaka i izgleda ovako: HRcc AAAA AAAB BBBB BBBB B

Pri čemu cc označuje kontrolni broj, slova A vodeći broj banke (7 znamenka), a slova B broj računa (10 znamenka). U platnim dokumentima koji se dostavljaju elektroničkim putem hrvatski IBAN ne smije sadržavati prazna polja, dok pri unosu u platne naloge na papirnatom mediju svaka četiri znaka trebaju biti odijeljena jednim praznim poljem.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh