logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je MSISDN, MSISDN broj

28/02/2013

Susreli ste se s pojmom MSISDN broj. Što je MSISDN broj? To je broj koji se pridružuje svakom mobilnom pretplatniku i bilježi se u telefonskom imeniku.

Susreli ste se s pojmom MSISDN broj. Što je MSISDN broj? To je broj koji se pridružuje svakom mobilnom pretplatniku i bilježi se u telefonskom imeniku. Taj broj se sprema u HLR-u, središnjoj bazi podataka s podacima svih pretplatnika. MSISDN se koristi za pristup korisničkim podacima unutar HLRa.

Tim se brojem može uspostaviti veza s pretplatnikom iz fiksne i iz mobilne mreže. Adresira se u HLRov DPC za nacionalni poziv ili internacionalni poziv za koji se izvodi. Neki autori navode da SN (pretplatnički broj) ima dvije komponente. Jedna upućuje na logičku adresu zaduženog HLR modula, a ostatak je redni broj tog pretplatnika. Ukupna dužina MSISDN broja ne smije biti veća od 15 znamenki. Američki GSM 1900 ima umjesto pozivnog broja operatera NDC, eng. national destination code, NPA (engl. number planning area) broj.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh