logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je predstečajna nagodba

26/06/2013

Što je predstečajna nagodba? Predstečajna nagodba je dobrovoljni postupak, čija je svrha uspostavljanje likvidnosti i solventnosti dužnika.

Što je predstečajna nagodba? Predstečajna nagodba je dobrovoljni postupak, čija je svrha uspostavljanje likvidnosti i solventnosti dužnika. Likvidnost je sposobnost pravodobnog ispunjavanja dospjelih novčanih obveza, dok je solventnost trajnija sposobnost ispunjavanja svih svojih novčanih obveza.

Predstečajna nagodba ima dva cilja: da se dužniku koji je postao nelikvidan i/ili insolventan omogući financijsko restrukturiranje na temelju kojeg će postati likvidan i solventan, te da se vjerovnicima omoguće povoljniji uvjeti namirenja njihovih tražbina od uvjeta koje bi vjerovnik ostvario da je protiv dužnika pokrenut stečajni postupak. Postupak predstečajne nagodbe može se provesti nad pravnom osobom, trgovcem pojedincem i obrtnikom.

Prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe mora sadržavati: tvrtku ili naziv, sjedište i poslovnu adresu, odnosno ime i prezime, sjedište i poslovnu adresu, adresu prebivališta te OIB dužnika i zahtjev da se nad dužnikom provede postupak predstečajne nagodbe; izvješće o financijskom stanju i poslovanju dužnika; plan financijskog restrukturiranja; plan operativnog restrukturiranja; izvješće ovlaštenog revizora koje sadrži pozitivno mišljenje o planu financijskog i operativnog restrukturiranja; popis imovine i prava dužnika koji su upisani u odgovarajuće upisnike; izjavu da sklapanje predstečajne nagodbe neće utjecati na tražbine radnika.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh