logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je regres, tko ima pravo na regres

31/08/2012

Što je regres i tko ima pravo na regres? Zakon o radu ne propisuje pravo radnika na regres, što znači da nema zakonske obveze za isplatu regresa radnicima.

Što je regres i tko ima pravo na regres? Zakon o radu ne propisuje pravo radnika na regres, što znači da nema zakonske obveze za isplatu regresa radnicima. Poslodavac ima tu obvezu ako je regres propisan kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu.

Svrha regresa je podmirivanje troškova odmora koji radniku nastaju kao povećani troškovi odmora, putovanja i sl., i to upravo u razdoblju korištenja godišnjeg odmora. Dakle, radnik ima pravo na regres ako je propisan gore navedenim pravilnikom ili ugovorima, te ako će stvarno koristiti godišnji odmor. Ukoliko radnik nije koristio godišnji odmor, tada niti nema pravo na regres za godišnji odmor.
Regres se isplaćuje jednokratno najviše jednom godišnje najkasnije do kraja lipnja tekuće godine. Maksimalni iznos regresa koji je neoporeziv je 2.500,00 kuna po radniku godišnje.


komentar(a)

Tražite kredit, štednju ili osiguranje?

Novac.net je baza financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu. Pomažemo vam pronaći i odabrati najbolji proizvod za vaše potrebe. Usporedite i pronađite najpovoljnije kredite, kartice, štednje, police osiguranja, mobilne i fiksne tarife ili telekom pakete.

U surandnji s partnerima pomažemo uštedjeti na

Kreditu      |      Osiguranju      |      Štednji

Pošaljite nam email ili
ispunite kontakt obrazac..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2011, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh