logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je swot analiza

08/05/2014

SWOT analiza vam omogućava da analizirate situaciju prije nego odaberete strategiju poslovanja. Saznajte što je to swot analiza i kako se radi.

SWOT analiza je strategijsko sučeljavanje snaga/slabosti poduzeća sa prilikama/opsanostima okruženja. SWOT znači: S = Strenghts(snaga), W = Weaknesses(slabosti), O = Opportunities(prilike) i T = Threats(prijetnje).
Ovo je vrlo jednostavna metoda procjene kampanije pa je stoga i vrlo popularna. Ipak, njezina mana je subjektivnost. Budite objektivni kod procjene snage, slabosti, prilika i prijetnja vašeg poduzeća.
Snaga
Analizirajte što je snaga vašeg poduzeća i to čuvajte. Snaga može biti dobra lokacija, dobra usluga, lojalni kupci, dobro partnerstvo, stručna znanja vaših ljudi, vrijedna imovina i slično. To je ono što vas drži konkurentnima pa čak i ispred konkurencije. Razmislite dobro koja je snaga vašeg poduzeća i posvetite se njezinom razvoju.
Slabosti
Procjena slabosti je vrlo delikatna jer postoji opasnost da zaniječete neke slabosti firme, smatrajući da to i nije tako loše. Imajte na umu da ovu analizu radite za sebe, za dobrobit svoje firme. Budite objektivni i nabrojite sve slabosti. To može biti nestručan kadar, loš menadžer, loš imidž, loša bilanca, nekvalitetni ili zastarjeli pogoni i slično. Slabosti ne bi smjelo biti više od snaga, a ako jest, potrudite se da ih smanjite a snagu povećate.
Prilike
Prilike su nešto što treba znati iskoristiti, ali one sa sobom nose i rizike. Veliki ulog u novi posao je prilika, ali i rizik da neće biti isplativo. Dobro procjenite svaku priliku, a ako niste sigurni, posavjetujte se.
Prijetnje
To su sve pojave na koje ne možete utjecati. To može biti smanjivanje tržišta, dolazak konkurencije s duplo jeftinijim uslugama i slično.
Na kraju SWOT analize napravite zaključak i donesite odluke koje će poboljšati i unaprijediti poslovanje vaše firme.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh